Allt är precis som vanligt :)

 
 

I morse så vaknade jag precis som vanligt och matte åkte till jobbet precis som vanligt , allt var liksom precis som vanligt. Skit tråkigt när matte åker till jobbet.

Då går jag upp och lägger mig och sover i väntan på att matte ska komma hem igen precis som vanligt.

Men jag gick aldrig upp och la mig precis som vanligt , jag smet ut istället när matte hade åkt. Då undrar ni nog hur det gick till ??

 
 
 

Jo så här gick det hela till , jag sprang upp för att säga till Fjant att vi skulle ut på äventyr och han är ju inte den som är den , han är ju pigg på det mesta liksom J

Jag ställde mig framför dörren och Fjant klättrade upp på min rygg och lyckades på något vis lirka upp låset så att dörren gick upp , TJOHOOOOO  Ropade vi och sprang ut , NU ska vi ut på äventyr J

Det första vi gjorde var att öppna åt hönsen också , så dom också fick vara med på äventyr i skogen idag , utan en massa tråkiga regler hit och dit.

Tok låg på altanräcket och bara tittade på oss , jag såg vad han tänkte – Jäkla småungar som alltid ska hitta på bus , men jag ligger bra här på räcket .

 

Ett Två , Ett Två , Ett Två , så marserade vi ut i skogen , Naturligtvis så gick jag först , sen kom Fjant , Sen kom Tuppen ÅKE och tuppen FRODE , med alla hönorna Karin , Kerstin,Berta,Bella,Mysan,Kråkan,Ett,Två och tillsist kommer Tre . Dom kacklade högljutt därbak i ledet , men dom gick så fint på rad in i skogen.

Vi började med att leka kurragömma och alla sprang och gömde sig för varandra och där satt vi helt stilla allihopa och väntade på att någon skulle hitta oss J Vi väntade och väntade , Men det kom ju ingen , Hmmm Varför kom ingen för ??? Vi alla hade ju sprungit och gömt oss ju , Nu måste vi tänka här viskade jag till Fjant , - Vad är det ?? Frågade Fjant , - Vet inte riktigt svarar jag men jag vet att matte brukar säga så ibland och då sitter hon aldeles stilla medans hon tänker sen bara gör hon något när hon tänkt klart. OK Ropar Fjant – Nu har jag och Sendo tänkt så nu kan alla komma fram igen.

Åke ,Frode och alla hönsen tjoade där i skogen , Åååå det här var en rolig lek kacklar alla hönor i näbben på varandra , Vad ska vi leka nu frågar Kerstin .

 

Jag tycker att vi alla ska leka – söka godis träd säger jag högt och stolt, Vad är det frågar Fjant .

Det är när man hittar godis lite här och där säger jag .

OK !! Säger Fjant och börjar att leta godis .

Vi andra springer efter och börjar också leta , jag springer ju naturligtvis till dom träd där det alltid finns godis när jag och matte leker söka godisträd, jag sprang till träd efter träd , men jag hittade inget godis L Konstigt tyckte jag.

Fjant började att gnälla – Seeendo !!! Det finns ju inget godis här

Hönorna börjar att kackla i näbben på varandra igen – Nääää Vi hittar inte heller något godis.

Jag måste nog försöka tänka igen säger jag , jag kunde ju inte erkänna att jag inte fattade vad som var så fel idag med denna leken , den funkade ju alltid när jag och matte leker L 

Då ropar jag , Vi leker hitta sten , JAAAA Ropar alla hönsen , Tjohooooo ropar Fjant och frågar sedan – Vad är en Sten ???

Det är en sån där grej som liksom ligger lite här och där som man kan hoppa på säger jag , Ahaaa ropar Fjant och börjar att hoppa på hönan Berta , Berta far upp och börjar att flaxa med vingarna och hacka på Fjant.

Men vad gör du ropar jag åt Fjant – Du sa ju att det är någon grej som ligger lite här och där och som man kan hoppa på , Jag ser flera här med näbbar , lite här och lite där som jag tänkte hoppa på säger Fjant. Jag får ju aldrig det när matte är med så jag tycker vi fortsätter med den här leken säger Fjant och sätter fart mot Mysan , för att hoppa på henne.

Då far Åke upp och skriker i örat på Fjant , KUCKELIKUUUU !!!!!

 
 

Fjant flyger nog en meter bakåt och tittar förvånat på Åke , Vad var det som hände säger Fjant. DET här är inte något roligt längre säger Åke , NU går vi hem ryter han åt Frode och alla hönorna.

Dom kacklar sig iväg på ett fint led och går hem igen , tråkmånsar ropar Fjant åt dom , Blääää , Fegisar , Tunnisar  ropar Fjant över gården.

Jahaa , säger jag , Vad ska vi göra nu då ????

Jag är hungrig säger Fjant , Jag drar en djup suck , usch han är nog lite gnällig den där Fjant och våra lekar blev ju inte alls så där roliga som när matte och jag leker. Äsch , Vi går hem säger jag åt Fjant.

Jahaa , Är det dags att komma nu säger Tok när vi lommar in på gårdsplanen igen. Jaaa , Nu ska vi gå in säger jag .

Vi går in och jag går upp och lägger mig i soffan , precis som vanligt.

Plötsligt hör jag ju mattes bil komma in på gårdsplanen , tjohoooo Matte är hemma igen , NU kan vi leka som vanligt igen.

Jag ska inte prova på dessa lekar igen när inte matte är hemma tänker jag och springer ner mot dörren för den står ju öppen.

MEN dörren var stängd och låst , hmm , MÄÄÄ Den var ju öppen nyss när jag och Fjant kom hem ju , Jag sätter mig i fönstret och tittar när matte kommer gående , då slår mig tanken , - Jag har nog inte varit ute och lekt med Fjant och alla hönsen idag , Undrar om jag kanske kan ha drömt ???

Men vad är drömma för något tro ???

Hmm , Jag får nog tänka på det ett tag , men nu kommer matte tjohoooooo

HEJ Matte vad glad jag är att se dig här hemma.

Älskar dig matte för att du leker så roliga lekar med mig försöker jag att säga åt henne , hon ler tillbaka åt mig och klappar mig , Precis som vanligt J

 

Sov Gott på er alla  <3

 

Kommentarer:

1 BumbiMyran:

Tokig du är Syrran, min mamman skakade bara på huvudet och sa med en kurrande glad suck. -Tur att loppan Jensa åkt på turné. Vad hon nu menar med det? Jag har fullt sjå här hemma att ta hand om min tråkmamman, hon slängde ut sina sängkuddar häromnatten på balkongen och gick och fyllde vattenkannan. Jag puffade på henne och slickade henne på handen. Hon höjde rösten och sa att det gjorde ont, sen sa hon -men oj, vad gör jag? Tackade mig sen tog hon kuddarna till sängen och la sig och ojade sig en massa timmar. Jag håller på att bli en samaritMyra säger mamman.
Kan du och Fjant verkligen öppna dörren så där? Hur gör ni, du måste lära mig så att jag och Totte kan testa.
Kramiz

Svar: Men det är bra att vara en samaritMyra , Men om du varit här kunde du ha varit en soldatmyra :D Vi gick som soldater. Jag vet inte hur vi fick upp dörren , det kommer jag ju inte ihåg. Men jag blir ju lite orolig för din matte , Vadå , sov hon på balkongen ??? Det lät knasigt tycker jag . Men dom är ju lite konstiga dom där mattarna ibland ;) Kramis tillbaka till dig <3
Sendo

2 BumbiMyran:

Kommer du inte ihåg, har du teflon där mellan öronen eller? Klart hon inte sov på balkongen, hon yrade nåt om att det brann och slängde ut kuddarna. Men du vem är den där Jensa? har för mig att mattarna använde honom som valpvakt när vi var på öland när vi var små.... du kommer ihåg den där som bara hittade på hyss och skyllde på oss när vi var små. Eller minns jag fel?
Min mamman är sjuk och tycker det är orättvist när hon läste att du och Nike skulle ha buskul, det vill jag med ha. Tror jag sätter mig på tåget till Trollmor så får hon hämta mig i Märsta :)

Svar: Jaaa , Ta tåget hit och kom och busa med oss :) Det enda jag vet om Jens är att han är död i någon trafikolycka. tråkigt men sant . Nä nu ska jag gå ut och kissa säger min matte , så jag får inte sitta med datorn mer ikväll för henne , för efter det är det läggdags så jag orkar leka imorgon säger hon . God Natt Syster Yster <3
Sendo

3 BumbiMyran:

He he jag har övertag över datorn, mamman orkar bara sucka när jag tar över ikväll.
Du vet inte Fjant vad stenar är? Du får väl säga stenar man hoppar upp och är kung på. Men jag blir imponerad över Åke, vilken tupp han är som kan sköta hela hönsflocken och Fjant o dig.
Nu hotar mamman med att stänga datorn, hon säger att det bara blir blipp som stör och hon vill sova så vi måste visst gå ut när hon hämtat orken att klä på sig skor o jacka. Ska försöka att inte busa för mycket för hon blev så ledsen igår kväll . Ska försöka göra som Tin och gå fint
Nattiz (

4 Nike-bus Eurasier:

Shit vad du är rolig lillsystra min. Tänk att få upp dörren själv sådär. Du skriver ju såna roliga inlägg, så kan inte du skriva ihop sagor för barn ? Alltid skoj att läsa om dina upptåg. Ja du Sendo, vi träffas idag för att busa i hagen vid slottet, och min matte säger att det var tur det kom lite snö, för då finns inga elaka ormar i gräset.....Dom har frusit till glasspinnar!!!!! <3 <3 <3 Ses snart. <3

Kommentera här: